”Håll Håstad rent”

Ni minns säkert den gamla kampanjen ”Håll Sverige rent”; ett nationellt krafttag att städa upp i Sverige och att införa lite skräpvett i svenska folket. Under påsken gjordes en spontan insats för att städa i Håstad. Utrustade med två  rullebör tog vi ett varv i Håstad för att avlägsna det som andra slängt över axeln. Snyggt och rent och en trevlig plats att vara på, kort och gott, Håstad.

Natursnok i fågelsångsdalen!

Fågelbon och vattenhjul! Gummistövlar och extra par strumpor anbefalles. Samling på torget!

Ett glatt gäng sugna på äventyr drog iväg till Fågelsångsdalen. Som guide för dagen hade vi Anders Olsson som trollband både barn och vuxna med sina kunskaper om naturen och dess innevånare. Först fick vi i uppgift att bygga fågelbon och vi delade upp oss i grupper och var sin fågel som förebild för byggandet. Vi letade högt och lågt efter byggmaterial några var svårare att hitta än andra som t.ex hästtagel. Det slutade med att vi fick rycka lite hår från  en frivillig deltagare. Efter det skulle vi även sjunga upp och då kunde det låta så här ”Snälla mamma, kan jag inte få gå på bio ikväll?” Det är en bra ramsa för att komma ihåg att det är en Bofink som sjunger.

Vidare gick äventyret och i bäcken gjorde vi ”äppelhjul” av skiffer och äpplen. Koncentrationen spred sig när vi skulle få dessa att rotera i strömmen och likaså jublet när det lyckades.